Csepregi György

Zeneszerző, grafikus, író-esszéista 1966-ban született Budapesten.
Iskolák: gimnázium, Budapesti Tanítóképző Főiskola, Miskolci Egyetem Bölcsészkar kult. antropológia
Nagypapája népzenész, édesapja klasszikus zenész volt, édesanyja a Budai Ifjúsági Parkban dolgozott, amely először adott nyílt teret a hazai rock-zenének.
A gimnázium mellett a BMK rajziskolájába járt, tizenhét évesen templomban orgonált Ozorán, ezután tért vissza a fővárosba, hogy befejezze a gimnáziumot.
1986-ban Poissyt és Párizst választotta ideiglenes lakhelyéül, járt Amsterdamban és Londonban. A főiskolai évek alatt az Országos Szórakoztatózenei Központ zongora szakán is megfordult.
A kilencvenes évek elején kortárs prózát publikált, részben a Fiatal Művészek Stúdiójának tagjaként grafikusként számos kollektív tárlaton mutatkozhatott be: Franciaországban, Olaszországban, Finnországban, Legyelországban, Spanyolországban, itthon tk. a Fiatal Művészek Klubjában vagy a Studio Galériában. Rajzai és írásai az ÉS, a Mozgó Világ, az Irodalmi Szemle stb. lapjain kapnak helyet.Százas nagyságrendű publikációja jelenik meg.
1997-től Érden él. Itt mutatják be 2000 adventjén első kórusdarabjait, a Kármelhehyi Boldogasszony templomban. Az Agnus Dei az első lemezre rögzített kórusműve. Részt vesz egy Magyar-Izladi Kórustalálkozón, több liturgikus és világi műve bemutatásra került az utóbbi években ( szcenikus szvit, kamarazene, zongoradarabok, színpadi zene). 2003-tól kiállításmegnyitókkal egybekötött szerzői esteket tart. Elsősorban egyházi zenét ír, foglalkoztatja a társművészetek zenével való kapcsolódása.

Tagság: Fiatal Képzőművészek Stúdiója 91-től,
JAK Irodalmi Egyesület 1993-tól,
Művészeti Alap képzőműv. tagozata 1994-től,
Magyar Zeneszerzők Egyesülete 2006-tól.

Csepregi György honlapja: http://csepregigyorgy.uw.hu/

 

Vissza a tagokhoz >>